Ana SayfaKıbrısErcan’da Sahte Oturum İzniyle Giriş Girişimi: İki Kişi Tutuklandı

Ercan’da Sahte Oturum İzniyle Giriş Girişimi: İki Kişi Tutuklandı

20 BİN TL’YE SAHTE BELGE, YARGIDAN TEMİNAT ŞARTLI SERBESTLİK

Ercan Havalimanı’nda sahte resmi evrakla KKTC’ye giriş yapmaya çalışan Raheela Sajjad’ın yakalanmasının ardından, eşi Mubashir Ali ile arkadaşı Qasir Muhammad “sahte evrakı tedavüle sürme” suçlamasıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

SAHTE OTURUM İZNİYLE ÜLKEYE GİRMEYE ÇALIŞTI

Polis memuru Melisa Alpaslan, 20 Haziran 2025 tarihinde Ercan Havalimanı yolcu giriş bölümünde görevli muhaceret memurunun, Raheela Sajjad’a KKTC’ye geliş amacını sorması üzerine, zanlının cep telefonunda bulunan ve adına sahte olarak düzenlenmiş KKTC oturum izni belgesini gösterdiğini aktardı.

Yapılan incelemede, Raheela Sajjad’ın eşi Mubashir Ali’nin 9 yıldır KKTC’de çalışma izniyle bulunduğu ve eşini ülkeye getirmek için bu yöntemi kullandığı ortaya çıktı.

“ARKADAŞIMA 20 BİN TL VERDİM”

Polis, Mubashir Ali’nin ifadesinde, okuma yazma bilmediğini, bu nedenle uçak bileti ve belge işlemleri için arkadaşı Qasir Muhammad’e 20.000 TL ödeme yaptığını söylediğini açıkladı.
Qasir Muhammad’in de sahte belgeyi WhatsApp üzerinden gönderdiği, ardından Mubashir Ali’nin bu belgeyi eşi Raheela Sajjad’a ilettiği öğrenildi.

3 GÜN TUTUKLULUK, ARDINDAN TEMİNAT

Polis, her iki zanlının da 3 günlük tutukluluk süresinin ardından mahkemeye çıkarıldığını, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek teminat talebinde bulundu.

YURT DIŞI YASAĞI VE NAKİT TEMİNAT ŞARTI

Yargıç Nuray Necdet, her iki zanlı için şu teminat koşullarını belirledi:

Zanlıların yurt dışına çıkışları yasaklandı,

Her biri için 200 bin TL kefalet senedi imzalanması,

Kişi başı 20 bin TL nakit teminat yatırılması,

Zanlıların iki haftada bir karakola giderek ıspat-ı vücut yapmaları.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Turkish
Exit mobile version