Çarşamba, Temmuz 23, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısÜstel: Rum Gençliği Türk Düşmanlığıyla Zehirleniyor

Üstel: Rum Gençliği Türk Düşmanlığıyla Zehirleniyor

ÜSTEL’DEN 20 TEMMUZ’DA ANLAMLI MESAJ: GELECEĞE BARIŞLA YÜRÜYELİM

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 51. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, halkı ve devleti hedef alan eylemlerle ilgili uyarılarda bulunarak Rum liderliğine barışa giden yolda eğitim sistemini sorgulama çağrısı yaptı.

“YENİ NESİLLERE DÜŞMANLIK AŞILANMASIN”

Geçiş kapılarında yaşanan eylemlere dikkat çeken Üstel, eylemcilerin çoğunun 1974 sonrası doğan Rum gençlerinden oluştuğuna işaret ederek, bu gençlerin savaş görmediğini, ancak nefretle büyütüldüğünü vurguladı.
“Rum gençleri okullarda insani değerlerden uzak şekilde, adeta zehirleniyor” diyen Üstel, bu durumun adadaki barış süreci açısından büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

“BİZ DÜŞMANLIKLA DEĞİL, BARIŞLA YETİŞTİRİYORUZ”

Kıbrıslı Türklerin barışçıl tavrının uluslararası gözlemciler tarafından da görüldüğünü ifade eden Üstel, “Bizim okullarımızda çocuklarımızı düşmanlık duygularıyla yetiştirmiyoruz” dedi.
Rum liderliğini, kilisenin etkisinden arındırılmış, barışçıl bir eğitim müfredatına geçmeye davet etti.

“BARIŞ, KALICI BİR ÇÖZÜMLE TAÇLANMALI”

Kıbrıs’ta yarım asrı aşkın süredir barışın hüküm sürdüğünü hatırlatan Başbakan, bu barışın kalıcı ve yaşayabilir bir çözümle taçlandırılması gerektiğini söyledi. Türkiye ile birlikte iki devletli çözüm modelini desteklediklerini yineleyen Üstel, “Düşmanca duyguları terk etmeden barış olmaz” mesajı verdi.

“15 TEMMUZ’UN SONUCU TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ OLDU”

15 Temmuz 1974 faşist darbesinin ardından Türkiye’nin yaptığı Barış Harekatı olmasaydı, önce Rumlar arasında binlerce insanın katledileceğini, ardından Kıbrıslı Türklerin hedef alınacağını söyleyen Üstel, Türkiye’nin garantörlüğünün bölgedeki önemini vurguladı.
“Filistin’de yaşananları görünce, Türkiye’nin yanımızda olmasının ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyoruz” dedi.

“RUM LİDERLİĞİ BOŞA UĞRAŞIYOR”

Rum liderliğinin çözümsüzlükle sabırlarını test etmeye çalıştığını savunan Üstel, bu çabaların sonuçsuz kalacağını belirtti.
“Devletimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz” diyerek Kıbrıs Türk halkının dirayetli duruşuna vurgu yaptı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

En Popüler

tr_TRTurkish