Türkiye-Yunanistan 6. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için Ankara’ya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Ege ve Akdeniz’deki sorunlarımız çözümsüz değil” dedi.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye-Yunanistan 6. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı kapsamında Ankara’yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Miçotakis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki diyalog sürecine vurgu yaparak, 7 Aralık 2023’te Atina’da imzalanan bildirinin ilişkiler açısından önemli bir zemin oluşturduğunu hatırlattı. Üst düzey temasların devam etmesinin yapıcı bir atmosfer sağladığını belirten Erdoğan, karşılıklı temasların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Erdoğan, görüşmelerde Ege ve Doğu Akdeniz’e ilişkin konuların açık ve samimi biçimde ele alındığını ifade ederek, “Mevcut meseleler karmaşık olabilir ancak uluslararası hukuk temelinde çözümsüz değildir. İyi niyet ve çözüm iradesi olduğu sürece ilerleme kaydedilebilir” dedi.
GÜNDEM
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026GÜNDEM
11 Şubat 2026SPOR
11 Şubat 2026
1
Başbakan Üstel'den Erdoğan'a teşekkür
708 kez okundu
2
Ertuğruloğlu'ndan Kenan Atakol'un vefatı dolayısıyla taziye mesajı
280 kez okundu
3
Savaşan: Her türlü şiddete karşı birlikte hareket etmek zorundayız!
221 kez okundu
4
Falyalı Suikast Davasında Şok Karar: Beraatler Bozuldu
200 kez okundu
5
Oğuz: Suç örgütlerine asla taviz vermeyeceğiz!
171 kez okundu