Perşembe, Haziran 26, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısMaviş: "Keyfi ve partizanca gerçeklerden kopuk atama politikasını reddediyoruz"

Maviş: “Keyfi ve partizanca gerçeklerden kopuk atama politikasını reddediyoruz”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş imzasıyla yapılan basın açıklamasında, ilköğretim kurumlarında en az 19 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ile 20 Özel Eğitim Öğretmeni ihtiyacı olduğu belirtilmesine rağmen, Bakanlığın yalnızca 1 rehber öğretmen ve 5 özel eğitim öğretmeni atama kararı aldığı vurgulandı.

Açıklamada, okullarda ihtiyaçların açık olmasına karşın, atamaların siyasi hesaplar ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi doğrultusunda şekillendiği ifade edildi. UBP-DP-YDP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, kadrolu öğretmen atamaları yerine geçici ve partizanca istihdamı tercih ettiği savunuldu.

Geçtiğimiz yıl da benzer şekilde “hatalı tüzük” gerekçesiyle yalnızca 1 rehber öğretmenin atandığını hatırlatan KTÖS, bu yıl da 19 öğretmen ihtiyacına karşılık sadece 1 atama yapılmasının, Bakan Çavuşoğlu’nun “eğitim önceliğimizdir” sözleriyle çeliştiğini belirtti.

Ayrıca, Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı sarayına seçim sürecine yakın dönemde partizanca danışman atamaları yapılması, kamu kaynaklarının siyasi kampanya amacıyla kullanıldığını ve hükümetin önceliğinin eğitim olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiği kaydedildi.

“UBP-DP-YDP anlayışıyla ne öğrencilerin rehberlik ve yönlendirme ihtiyaçları karşılanır, ne özel gereksinimli öğrenciler desteklenir, ne de okullar toplumsal görevini yerine getirebilir” ifadelerine yer verilen açıklamada, KTÖS’ün bu “keyfi, partizanca ve pedagojik gerçeklerden kopuk” atama politikasını reddettiği ve toplum adına bu anlayışın hesabını sormaya devam edeceği bildirildi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

En Popüler

tr_TRTurkish