Pazartesi, Haziran 9, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısKurban Bayramı'nın son günü

Kurban Bayramı’nın son günü

AİLELER VE AKRABALAR BİR ARADA

Bayram boyunca geleneksel olarak büyüklerin elleri öpüldü, akrabalarla bir araya gelindi, tatlılar ve şekerler ikram edildi. Bayram sofraları aile bağlarını güçlendiren buluşmalara vesile oldu.

MEZARLIK ZİYARETLERİ VE DUALAR

Vefat eden yakınlar da unutulmadı. Vatandaşlar mezarlıkları ziyaret ederek, dualarda bulundu, tütsüler yaktı ve çiçek bıraktı. Bu gelenek, hem dini hem de kültürel bir bağlamda saygının ifadesi olarak sürdü.

PLAJLAR VE BAYRAM YERLERİ DOLDU

Özellikle havanın ısınmasıyla birlikte plajlar, bayram tatilinde serinlemek isteyenlerin uğrak noktası oldu. Çocuklar için kurulan bayram yerleri ise eğlenceli anlara sahne oldu.

POLİS VE BELEDİYELERDEN TATİLDE TAM MESAİ

Polis Genel Müdürlüğü, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm tatil boyunca 24 saat görev başında olduklarını hatırlattı. “155 Polis İmdat, 199 İtfaiye, 156 Narkotik” hatlarının aktif olarak çalıştığı belirtilirken, büyük oranda huzur bozulmadan bir bayram geçirildiği ifade edildi.

Belediyeler de temizlik ve hizmet birimlerinin bayram boyunca görev başında olduğunu açıkladı.

Bayram boyunca yaşanan birkaç trafik kazası dışında önemli bir olumsuzluk yaşanmazken, bayram, geleneklerin yaşatıldığı, sevdiklerin bir araya geldiği huzurlu bir atmosferde tamamlanıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

En Popüler