Pazartesi, Haziran 9, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısKTOEÖS, Eğitim Bakanlığı’na oturma eylemi gerçekleştirdi

KTOEÖS, Eğitim Bakanlığı’na oturma eylemi gerçekleştirdi

“EĞİTİM BAKANI, ANAYASA VE YASALARI YOK SAYIYOR”

Gökçebel, öğretmen nakillerinin yasal süreç işletilmeden, sendika dışlanarak yapıldığını belirtti. Eğitim Bakanı’nın “Yasa benim” yaklaşımıyla hareket ettiğini savunan Gökçebel, bu anlayışın yıllardır var olan yasal uygulamaları ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi. Bakanlığın hukuk dışı bir tavır sergilediğini ifade eden Gökçebel, “Bu toplumun konsensüsü olan anayasaya uyulmayacaksa, burada iyi yönetenlere de gerek yoktur” dedi.

“ÖĞRETMENLERE YER DEĞİŞTİRMEDE LİYAKAT YERİNE KAYIRMA İDDİASI”

Öğretmen nakillerinde liyakat ve eşitlik ilkesine uyulmadığını, kişisel bağlantıların öne çıktığını ifade eden Gökçebel, sendikanın sürecin dışında bırakıldığını kaydetti. “Bakan, artık sadece izleyebilirsiniz dedi. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullanan Gökçebel, yapılan uygulamaların öğretmenler arasında güvensizlik yarattığını söyledi.

“EĞİTİMDE ALT YAPI YETERSİZ, DEPREM RİSKLİ OKULLAR ONARILMADI”

Gökçebel, okullardaki fiziki yetersizliklerin devam ettiğini, bazı okulların yıllardır kaderine terk edildiğini ifade etti. Bekirpaşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi gibi okulların halen onarılmadığını belirten Gökçebel, “Konteyner sınıflarda çocuklar eğitim görüyor, bazı çocuklar aç geliyor. Öğretmen büyük bir yükle eğitim vermeye çalışıyor” dedi.

“SENDİKA HUKUKSUZLUĞA KARŞI ALANLARDA OLACAK”

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, öğretmenlerin kamusal eğitimi korumak adına mücadele ettiğini ve sendikanın hiçbir koşulda geri adım atmayacağını vurguladı. Geçici öğretmen alımlarında da usulsüzlük olduğunu iddia eden Gökçebel, kamu hizmeti komisyonunun dahi yanıltıldığını söyledi. Gökçebel, yeni eğitim yılında yaşanacak kadro eksikliği nedeniyle eğitimin büyük bir kaosa sürükleneceği uyarısında bulunarak, “Orta eğitim öğretmeni alanlarda, meydanlardadır. Bu ülkeye zarar veriyorsunuz, artık eve gitme zamanınız gelmiştir” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

En Popüler