KTAMS: GÖÇ YASASI’NA TABİ ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI ARTIRILMALI
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, “Göç Yasası” olarak bilinen 47/2010 sayılı yasa kapsamında çalışan kamu görevlileri ile diğer kamu çalışanları arasındaki maaş/ücret farkının halen devam ettiğini vurguladı.
PROTOKOL HATIRLATMASI
KTAMS Başkanı Bengihan, “Eşit işe eşit ücret” ilkesinden hareketle, Göç Yasası kapsamındaki çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için ek maaş düzenlemesi talep ettiklerini belirtti. Bu çerçevede 12 Ekim 2022 tarihinde, kamuda örgütlü sendikalar adına KKTC Başbakanlığı ile bir protokol imzalandığını hatırlattı.
Protokole göre, Göç Yasası kapsamındaki kamu görevlilerinin aylık maaş ve ücretlerinin “bütçe olanakları çerçevesinde artırılması” gerektiğine dikkat çekildi.
ARTAN GEÇİM SIKINTISI
Bengihan, artan hayat pahalılığı, düşen alım gücü ve temel ihtiyaçlara ulaşmadaki zorluklar nedeniyle söz konusu protokolün artık hayata geçirilmesinin bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Eğitim, sağlık ve barınma gibi alanlarda yaşanan sıkıntıların büyüdüğüne işaret etti.
KTAMS SÜRECİN TAKİPÇİSİ
KTAMS’ın, protokolün uygulanarak Göç Yasası kapsamındaki çalışanlara yönelik maaş artışının hayata geçirilmesi için sürecin takipçisi olacağı kaydedildi.