Ancak bu isim sıradan biri değil. Tekin Arhun’un en yakınındaki kişi olan ve “Pazarlama Müdürü” sıfatıyla görev yaptığı bilinen Alev Şensoy, geçmişte yaptığı gazeteci operasyonları ile kamuoyunun hafızasında yer edinmiş bir isim.
GAZETECİLERE PUSU KURDU, SAHTE SAYFA YÖNETTİ
Yapılan araştırmalarda, Arhun hakkında yayın yapan gazetecileri hedef alan, künyesiz ve sahte bir Facebook hesabının yöneticisinin Alev Şensoy olduğu tespit edildi. Söz konusu hesap üzerinden yapılan bel altı saldırıların, organize bir şekilde yürütüldüğü, bazı gazetecilere yönelik karalama kampanyalarının merkezinde yine Şensoy’un bulunduğu öğrenildi.
Bu hesaplar aracılığıyla gazeteciler itibarsızlaştırılmaya çalışılmış, belden aşağıya vurularak susturulmak istenmiştir.
KİRLİ ÖDEMELER DE ONDAN, TALİMAT DA!
Elde edilen bilgilere göre ekonomik olarak zor durumda olan bazı basın çalışanlarına yapılan ödemeler de doğrudan Alev Şensoy tarafından yürütülüyor. Basın yoluyla hedef gösterme, karalama ve itibarsızlaştırma çalışmaları için kiralanan bazı tetikçilere verilen talimatların da Şensoy’un eliyle iletildiği ifade ediliyor.
CTP ÜYESİ OLMASI TABANI RAHATSIZ EDİYOR
En çarpıcı çelişki ise Alev Şensoy’un hâlâ Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) üyesi olması. Gazetecilere operasyon çeken, sicili şaibelerle dolu bu ismin CTP’de görev alması, partinin “temiz siyaset” iddiasına gölge düşürüyor.
Partiye gönül vermiş çok sayıda CTP’li, bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Tefecilikle anılan Tekin Arhun’la birlikte çalışan, onun adına gazetecilere operasyon düzenleyen bir ismin parti içerisinde barındırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden partililer, başta Genel Başkan Tufan Erhürman olmak üzere partinin yetkili organlarından net bir adım atılmasını bekliyor.
YALAKALIK, ALGI VE TETİKÇİLİK ÜÇGENİ
Şensoy’un sosyal medya üzerinden yürüttüğü görünürde “duygusal”, gerçekte ise algı yüklü metinler; kamuoyunda kraldan çok kralcı bir duruş ve siyasi PR’ın en sığ hali olarak değerlendiriliyor.
Erhürman’ın fotoğrafından bile algı üretmeye çalışan bu kişinin, geçmişinde gazeteci susturmak, sahte hesaplarla operasyon yürütmek, kara propaganda yapmak gibi birçok karanlık işin izleri bulunuyor.
KAMUOYUNUN BEKLENTİSİ NET: TEMİZ SİYASET KİRLİ YÜZLERLE YÜRÜMEZ
Kıbrıs halkı artık bu yüzleri tanıyor.
Sözde duygusal metinlerin ardında hangi ellerin, hangi niyetlerin olduğunu da biliyor.
Temiz siyaset iddiasında olanların,
bu kirli ilişkilerle arasında mesafe koyması gerektiğini savunuyor.