Cumartesi, Nisan 19, 2025
Google search engine
Ana SayfaKıbrısGazeteciler Birliği’nden Türkiye’deki meslektaşlarına destek

Gazeteciler Birliği’nden Türkiye’deki meslektaşlarına destek

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nde gazetecilerin yüzleştikleri baskıların, özellikle son dönemde eylem, gösteri ve gelişmeleri takip eden gazetecilerin gözaltına alınmasının endişeyle izlendiği kaydedildi.

“Basın, düşünce ve ifade özgürlüğü olmadan, hukukun üstünlüğü korunmadan ve gazeteciler özgürce görev yapmadan bir ülkede demokrasiden söz edilemez” denilen açıklamada, halkın haber alma hakkının en üstün kamu yararı olduğu, gazetecilerin de en zor şartlarda bunu gözeterek görev yaptığı ifade edildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜRKYAYBİR), Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) ve PEN Yazarlar Derneği’nin bugün düzenledikleri basın açıklamasına, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak dayanışma belirtilen açıklamada, “Basın özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını dileriz” denildi.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

En Popüler