Polis memuru Zafer İnce, mahkemede olguları aktararak zanlının Muhammad Rıaz isimli kişiye KKTC ehliyeti çıkaracağını söyleyerek para aldığını, ardından Türkiye’de henüz tespit edilemeyen şahıslar aracılığıyla sahte bir ehliyet belgesi hazırlattığını açıkladı.
SAHTE BELGE ÜZERİNDE “KKTC SÜRÜCÜ BELGESİ” YAZIYORDU
Polis, Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgesi formatında hazırlanmış ve üzerine “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sürücü Belgesi” ibaresi yazılmış sahte belgenin emare olarak alındığını ve zanlının tutuklandığını belirtti.
Mustafa Şahin’in verdiği gönüllü ifadede, bu belgeyi daha önce tanıştığı bir şahıs aracılığıyla temin ettiğini ve iletişimin WhatsApp üzerinden sağlandığını aktardığı öğrenildi.
POLİS: TELEFON VE MESAJLAR İNCELENECEK
Polis, soruşturmanın sürdüğünü, zanlının cep telefonunun inceleneceğini ve alınacak ek ifadeler bulunduğunu ifade ederek ilk etapta bir günlük ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, Mustafa Şahin’in bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.