Yusuf Bahadır AYDIN
KKTC’li genç binici Ada Şerif Sandallı, 2025 Engel Atlama Yarışı Teşvik Kupası sezonuna Türkiye’de damga vurdu. Ankara’da düzenlenen yarışmada Lozan Z isimli atıyla birincilik, Conbaro PS adlı atıyla ise üçüncülük elde eden Sandallı, büyük bir başarıya imza attı.
Henüz 14 yaşında olmasına rağmen gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Sandallı, başarısının ardında disiplinli çalışma, ailesinin desteği ve atlarıyla kurduğu güçlü bağın olduğunu vurguladı. Haftanın altı günü, antrenörü eşliğinde ailesine ait Sardes Atlı Spor Kulübü’nde çalışan genç binici, profesyonel bir sporcu disipliniyle yarışmalara hazırlandı.
Ada ve ailesi, atlarını zorlu şartlar altında KKTC’den Türkiye’ye taşırken birçok engelle karşılaştı. Ancak tüm bu zorluklara rağmen gösterdikleri çabanın karşılığını Türkiye’deki başarılarıyla aldılar. Aile, bu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, dayanışmanın ve inancın önemine dikkat çekti.
Ada Şerif Sandallı’nın bu başarısı, sadece ailesi için değil, KKTC’deki tüm spor camiası için de büyük bir gurur kaynağı oldu.