Facebook Instagram Twitter Vimeo Youtube
  • Gündem
  • Kıbrıs
  • Spor
  • Dünya
  • Türkiye
  • Rum Basını
Ara
Logo
Pazar, Haziran 8, 2025
Facebook
Instagram
Twitter
Vimeo
Youtube
Logo
Google search engine
  • Gündem
  • Kıbrıs
  • Spor
  • Dünya
  • Türkiye
  • Rum Basını
Ana SayfaKlasik OtomobilTorunları için çocukluk hayalini gerçekleştirdi, görenler hayran kaldı!
Klasik OtomobilkocaeliRamazan ŞentürkSağ ManşetTÜRKİYEYaşam

Torunları için çocukluk hayalini gerçekleştirdi, görenler hayran kaldı!

cyprushaber
By cyprushaber
Mayıs 3, 2025
0
8
Paylaş
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

    Kocaeli’nin Kandıra ilçesi kırsal Ağaçağıl Mahallesi’nde yaşayan, evli ve 2 çocuk babası emekli kaporta ustası Ramazan Şentürk, çocukluk hayalini pandemi döneminde gerçekleştirdi.

    Şentürk, 3 metre 15 santim uzunluğunda, 1 metre 6 santim genişliğinde, 30-40 kilometre hız yapabilen otomobili, çapa makinesi motoru kullanarak 15 günde yaptığını söyledi.

    Aracına, Arapça ‘Oku’ anlamına gelen ‘İkra’ adını veren Şentürk, pembeye boyadığı klasik görünümlü otomobille yıllarca torununu gezdirmeyi hayal ettiğini söyledi.

     

    ‘OTOMOBİLİ YAPMAM 15 GÜNÜMÜ ALDI’

    Otomobili pandemi döneminde yaptığını, parçalarının kendisine ait olduğunu söyleyen Şentürk, “Bu otomobili yapmam 15 günümü aldı. Doğaçlama yapılan bir araç. Şuna, buna benzeteyim diye değil de 1928-1930 modelleri andıran bir araba olsun dedim. Bir de ileride torunları gezdiririm diye pembeye boyadım. Arabaya başlamadan önce ismini de renginde belirlemiştim. Bu benim çocukluktan beri hayalimdi. Bir şeyler yapacaktım ama bu kadar büyük olacağını tahmin etmiyordum” diye konuştu.

     

    ‘İLGİ ÇOK BÜYÜK’

    Otomobili anlatan Şentürk, motorunun çapa makinesi motoru olduğunu söyledi. Şentürk, “Aracı yola çıkardığım zaman, burada denize giden insanlar var; onlar görünce trafik tıkanıyor. Tekrar garaja kapatmak zorunda kalıyorum. İlgi çok büyük. Fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor. ‘Nasıl bir araç bu’ deyip şaşırıyorlar. Çoğu da başka bir arabadan yaptığımı zannediyorlar, inanmıyorlar ama komple şasi düzenine varana kadar kendim yaptım. Tabii yürüyen aksamında bazı parçaları başka araçlardan kullandım” dedi.

     

    ‘ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM’

    Şentürk, “Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ama o zaman zaten torun falan yoktu. Bu aracı 2021’de yaptım. O zaman benim çocuğum bile evli değildi. İleride torunlarım olur diye böyle sakladım. Şu an torunum 1 yaşında. Çok mutluyum” diye konuştu.

    Motosiklet projesinin de devam ettiğini söyleyen Şentürk, “Başka bir tane daha projem var. 2 tekerlekli motosiklet kullanamadığım için 3 tekerlekli motosiklet yaptım. 3 kişi de binebiliyor. Onu da inşallah 5-6 güne bitireceğim” dedi.

     

     

    Paylaş
    Facebook
    Twitter
    Pinterest
    WhatsApp
      Önceki İçerik
      Baf Havaalanı’nda ve bir depoda kaçak tütün ürünleri tespit edildi
      Sonraki İçerik
      Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TEKNOFEST’in kapanış törenine katılacak
      RELATED ARTICLES
      hukuk

      Hukuk öğrencisi yarışmada joker kullandı, sosyal medyada gündem oldu!

      Haziran 8, 2025
      Carlos Alcaraz

      5 saat 29 dakika süren maç tarihe geçti!

      Haziran 8, 2025
      Al Hilal

      Osimhen, Al Hilal’i bir kez daha reddetti!

      Haziran 8, 2025

      CEVAP VER İptal

      Lütfen yorumunuzu giriniz!
      Lütfen isminizi buraya giriniz
      Yanlış bir e-posta adresi girdiniz!
      Lütfen e-posta adresinizi buraya girin

      - Advertisment -
      Google search engine

      En Popüler

      Gazimağusa’da arazide yarı baygın bulunan şahıs yoğun bakımda!

      Haziran 8, 2025

      5 saat 29 dakika süren maç tarihe geçti!

      Haziran 8, 2025

      Hukuk öğrencisi yarışmada joker kullandı, sosyal medyada gündem oldu!

      Haziran 8, 2025

      Kalaşnikof ve uyuşturucu zanlılarına 8 gün tutukluk emri

      Haziran 8, 2025
      Devamını Göster

      EDİTÖR SEÇİMLERİ

      Gazimağusa’da arazide yarı baygın bulunan şahıs yoğun bakımda!

      Haziran 8, 2025

      5 saat 29 dakika süren maç tarihe geçti!

      Haziran 8, 2025

      Hukuk öğrencisi yarışmada joker kullandı, sosyal medyada gündem oldu!

      Haziran 8, 2025

      POPÜLER YAZILAR

      ABD’de çatışmalar şiddetleniyor! Trump emir verdi, asker sokağa indi

      Haziran 8, 2025

      Açıklanamayan vakalar artıyor: ABD’de gizemli ölüm dalgası!

      Haziran 8, 2025

      Kolombiya sallandı..

      Haziran 8, 2025

      POPÜLER KATEGORİ

      • Kıbrıs5161
      • Sol Manşet2661
      • Genel2606
      • Sağ Manşet2388
      • kktc991
      • Spor863
      • Dünya530
      • TÜRKİYE366
      Logo

      Hakkımızda

      CyprusHaber, Kıbrıs’tan ve dünyadan en güncel gelişmeleri tarafsız ve hızlı bir şekilde sunmayı amaçlayan dijital haber platformudur. Yerel olaylardan küresel haberlere, siyasetten yaşam haberlerine kadar geniş bir içerik yelpazesiyle okuyucularımızı bilgilendiriyoruz.

      Doğru bilgiye kolay erişim ilkesini benimseyen CyprusHaber, bağımsız yayın anlayışıyla hareket eder ve halkın sesi olmayı hedefler.

      Bizi Takip Edin

      Blogger
      Facebook
      Flickr
      Instagram
      VKontakte

      © Cyprus Haber

      • Buy now!